Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Συνεχίζοντας την πλοήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κλείδωσαν τα αρχεία σας και σας ζητάνε λύτρα?

08/08/2016 0 Σχόλια

Κλείδωσαν τα αρχεία σας και σας ζητάνε λύτρα? Έχουμε τη λύση για τα περισσίτερα είδη ransomware

Μα τι είναι τέλος πάντων το Ransomware;

Είναι ένα είδος malware (κακόβουλου λογισμικού) που κλειδώνει την οθόνη του υπολογιστή σας και καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σε αυτόν μέχρι να πληρώσετε τα λύτρα! Και όταν λέμε λύτρα, εννοούμε ότι ή θα πρέπει να τους χαρίσετε χρήματα ή να τους δωρίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας!
Το Ransomware προέρχεται από τη λέξη «λύτρα», που εννοιολογικά σημαίνει ότι ένα αντίτιμο καταβάλλεται για κάτι που έχει χαθεί ή καταστραφεί. Ransom = λύτρα / ελευθερώνω με λύτρα. Η κατάληξη –ware χρησιμοποιείται για να ταξινομήσει τις διάφορες μορφές προγραμμάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σε αυτήν την περίπτωση, ο υπολογιστής σας είναι ο όμηρος!!! Και θα πρέπει να πληρώσετε εσείς ένα τίμημα για να τον πάρετε πίσω σώο και αβλαβή˙ κοινώς, για να μπορέσετε ξανά να αποκτήσετε πρόσβαση σ’ αυτόν. Το χειρότερο, όμως, είναι πως το Ransomware όχι μόνο κλειδώνει τον υπολογιστή σας, αλλά τον απειλεί και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, το κακόβουλο λογισμικό κάνει το μήνυμα να φαίνεται σαν να  προέρχεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή από κάποιον μεγάλο οργανισμό. Συνήθως, απειλούν ότι θα το αναφέρουν στην αστυνομία, αν δεν συμμορφωθείτε.
Τα μηνύματα που εμφανίζονται από το κακόβουλο λογισμικό φαίνονται πολύ ρεαλιστικά. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να νομίσουν ότι το μήνυμα είναι όντως πραγματικό.
Ένας υπολογιστής κολλάει συνήθως τέτοιους ιούς όταν ο χρήστης έχει επισκεφθεί ιστοσελίδες που παρέχουν παράνομο περιεχόμενο και παράνομα downloads. Ένα άτομο μπορεί επίσης άθελά του να κατεβάσει και να εγκαταστήσει ransomware από την προβολή ενός μολυσμένου αρχείου από ένα κακόβουλο μήνυμα.
Η διαδικασία, λοιπόν, είναι απλή. Μόλις το κακόβουλο λογισμικό έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε προσδιορίζει τη γεωγραφική θέση σας. Αυτό είναι σημαντικό, διότι δίνει τη δυνατότητα να εμφανιστεί η απειλή στην σωστή γλώσσα. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κακόβουλο λογισμικό θα εμφανίσει την απειλή, ως επί το πλείστον, στα αγγλικά. Εάν ο χρήστης ζει σε μια χώρα με έντονη την επιβολή του νόμου, το κακόβουλο λογισμικό απειλεί το χρήστη με την αστυνομία.

Μερικά από τα ransomware που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε : Chimera, Teslacrypt, Shade, CoinVault, CryptoWall, Rannoh, Rakhni, Petya κλπ

Αφήστε Σχόλιο